
Als je bezig bent met afvallen na je 40ste, is het behouden van spiermassa cruciaal. Eiwitten zijn je beste vriend in een calorietekort, en dit luchtige cloud bread met eiwitpoeder is een ideale manier om meer eiwitten binnen te krijgen zonder veel calorieën. Dit recept is niet alleen simpel en snel, maar ook perfect als snack, ontbijt of zelfs als gezonde pizzabodem. In dit artikel ontdek je waarom eiwitten belangrijk zijn bij afvallen én krijg je mijn favoriete recept voor wolkenbroodjes
Nieuw hier? Mijn RESET-boek legt je alles uit in één overzicht – geen crashdieet, wel chocola.
Waarom eiwitten zo belangrijk zijn (zeker na je 40ste)
Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren – en als jij gewicht wil verliezen zonder eruit te zien als een leeggelopen ballon, dan wil je je spieren beschermen. Dat doe je door voldoende eiwitten te eten én je lichaam uit te dagen met een beetje krachttraining (wees gerust: geen sportschool-PT met fluitje nodig 😉).
Als je in een calorietekort zit (dus minder eet dan je verbruikt), verbrandt je lichaam niet alleen vet, maar ook spiermassa... tenzij je hem genoeg eiwitten geeft.
Meer spieren = hoger metabolisme = meer chocomousse in je toekomst 🍫💃
Meer spieren = hoger metabolisme = meer chocomousse in je toekomst 🍫💃
Eén van mijn favoriete eiwitrijke snacks: cloud bread
Oké, hier komt ‘ie. Ik eet dit serieus bijna elke week een keer. Waarom? Omdat het:
– weinig calorieën bevat,
– veel volume geeft (je voelt je dus lekker vol),
– én je kunt het alle kanten op pimpen: hartig of zoet.
– weinig calorieën bevat,
– veel volume geeft (je voelt je dus lekker vol),
– én je kunt het alle kanten op pimpen: hartig of zoet.
☁️ Recept: Cloud Bread met Eiwitpoeder
Ingrediënten:
– 221g eiwitten (ongeveer 6 à 7 eiwitten)
– 21g eiwitpoeder (ik gebruik vanille of naturel)
– 221g eiwitten (ongeveer 6 à 7 eiwitten)
– 21g eiwitpoeder (ik gebruik vanille of naturel)
Zo maak je het:
- Klop de eiwitten tot stevige pieken (denk: wolk waar je op zou willen springen).
- Spatel voorzichtig het eiwitpoeder erdoor.
- Maak kleine hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Vorm ze zoals jij wil.
- Bak 10 minuten op 220°C, tot ze goudbruin zijn aan de rand. (ik draaide het na een 7-tal minuten even om)


🍴 Top met wat jij lekker vindt
– Zoet: cacao, Griekse yoghurt, ahornsiroop
– Hartig: gehakt, kaas, avocado, kruidenboter, pittige arrabiata saus…
– Hartig: gehakt, kaas, avocado, kruidenboter, pittige arrabiata saus…
Nog even dit
Zorg wél altijd voor balans: vetten, vezels, kleur op je bord. Cloud bread is géén wondermiddel, maar wel een slimme tool in je toolbox. En als het dan ook nog smaakt alsof je stiekem dessert aan het eten bent? Win-win.
Zorg wél altijd voor balans: vetten, vezels, kleur op je bord. Cloud bread is géén wondermiddel, maar wel een slimme tool in je toolbox. En als het dan ook nog smaakt alsof je stiekem dessert aan het eten bent? Win-win.
📲 Te vinden in de app bij Coach Recepten
Als je meedoet met WeStartenMaandag staat dit recept dus gewoon in de app. Geen gezoek meer. Alles netjes bij je macro’s, klaar om af te vinken.
heerlijk als pizzabodem, heerlijk als wrap met wat zoetigheid in (ooooh appeltjes met kaneel)
1 Comment