
Zoek je een gezond recept met kip en pindasaus dat snel klaar is, boordevol smaak zit én ook nog eens low-calorie is? Dan ga je smullen van deze kipsaté met PB2 pindasaus. Geen zware sausbommen of kant-en-klare pakjes, maar een fit proof comfort food momentje waar je lijf en smaakpapillen blij van worden. Of je nu meal prept voor de week of gewoon zin hebt in een voedzame lunch of diner met kip en rijst: deze makkelijke saté is jouw nieuwe favoriet. En geloof me... zelfs je innerlijke snackbarliefhebber gaat dit goedkeuren.
Soms heb je gewoon zin in eten dat klinkt als een feestje, ruikt als vakantie en smaakt alsof je stiekem op een foodtruckfestival beland bent… maar dan zonder het after-snack schuldgevoel.
Enter: mijn Heerlijk Kip met PB2 — kip gemarineerd met een vleugje magie en een sausje dat zó lekker is, dat ik serieus overwogen heb om m’n vinger in het pannetje te steken. Geen oordeel graag.
Nieuw hier? Mijn RESET-boek legt je alles uit in één overzicht – geen crashdieet, wel chocola.
✨ Wat heb je nodig voor 2 porties Katinka-style comfort?
Ben je single - hou dan meteen een portie voor morgen (jaaaaa, je gaat dit morgen weer willen!)
Voor de kipdroom met kruidige twist:
- 300 gr kipdijfilet (of kippenborst, maar dij = sappiger)
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl kaneel (trust me on this one, het is een geheime winnende touch)
- 1 tl verse knoflook
- 1 tl sambal badjak (iets zoeter, iets dieper van smaak)
- 1 el sojasaus
- 1 el citroensap of limoensap
- Kokosolie om te bakken of een zero calorie spray
Voor de betoverende PB2-saus:
- 4 el PB2 poeder
- 120 ml water
- Snufje chilivlokken (optioneel)
- Extra sojasaus naar smaak (optioneel)
🪄 Hoe flans je dit in elkaar?
- Snijd je kip in blokjes zoals je vakantiebudget: voorzichtig maar duidelijk.
- Mix alle kruiden, citroensap, sambal en tamari tot een marinade die ruikt alsof Bali en Marrakech samen op je stoep staan. Laat de kip minstens 30 minuten badderen in deze toversaus.
- Bak je kip op middelhoog vuur in wat kokosolie (of zero calorie spray), en giet gerust de marinade mee in de pan. Laat het inkoken tot het smeuïg en glanzend is. Geen droge hap hier.
- Meng intussen PB2 met water in een pannetje, voeg de citroengras, chilivlokken en eventueel een extra lepel tamari toe. Opwarmen op laag vuur, rustig roeren. De saus dikt vanzelf in zoals je buik na een all-you-can-eat wokavond. Maar dan lekkerder.
- Proef. Lach. Lepel. Dip.
📊 De cijfers (want #WeStartenMaandag):
- Calorieën: ±350
- Eiwitten: ±42 g
- Koolhydraten: ±16 g
- Vetten: ±13 g
Serveer dit met rijst, noedels of gewoon op een lepeltje in de zetel terwijl je Netflix doet alsof je sport kijkt.
Pro-tip: Maak extra. Deze wil je morgen opnieuw.
Pro-tip: Maak extra. Deze wil je morgen opnieuw.
📲 Te vinden in de app bij Coach Recepten
Als je meedoet met WeStartenMaandag staat dit recept dus gewoon in de app. Geen gezoek meer. Alles netjes bij je macro’s, klaar om af te vinken.
want zo een lekker diner ga je OP REPEAT willen eten
0 Comments