
Deze romige Buffalo Chicken ovenschotel is perfect voor vetverlies, spierbehoud én smaakpapillen. Makkelijk, eiwitrijk en zó klaar. Bonus: geen droge kip of sla-blad-ellende.
Nieuw hier? Mijn RESET-boek legt je alles uit in één overzicht – geen crashdieet, wel chocola.
π KATINKA'S Buffalo Dagboek – Aflevering: Kip met Pit
Lieve dagboek,
Vandaag deed ik iets gewaagds. Nee, ik kocht geen glitterlegging. Ik maakte… een Buffalo Chicken Bake.
En luister: als je ooit het gevoel hebt gehad dat je vastzit tussen diëten die smaken als karton en ovenschotels die eruitzien als babyvoer – this is your exit.
En luister: als je ooit het gevoel hebt gehad dat je vastzit tussen diëten die smaken als karton en ovenschotels die eruitzien als babyvoer – this is your exit.
Want dit recept?
Dit is comfort food met spieren.
Dit is comfort food met spieren.
π§ Wat zit erin, Katinka?
Heel simpel - voor 4 personen:
- 4 kipfilets
- Flinke lepel hot sauce of buffalo sauce (level “ik overleef dit wel”)
- Smeerkaas (ja hoor, mag gewoon)
- Geraspte cheddar (doe fancy, voel je Amerikaans)
- Lente-uitjes & peterselie voor het “ik ben gezond”-gevoel
En dan… hup in de oven. 25 minuutjes. Daarna smelten de kaas en je zorgen tegelijk.
πͺ Waarom dit dus macro-wise top is
π Per portie:
- 53g eiwitten → spierbehoud β
- 2g koolhydraten → low carb, zonder saai te zijn β
- 20g vet (waarvan 10g verzadigd) → hello creamy goodness β
- Slechts 415 kcal → ideaal als hoofdmaaltijd
Je voelt je dus verzadigd zonder jezelf in slaap te dippen in een rijstkom.
En bonus: geen jojo-effect want je voedt je spieren i.p.v. ze te laten verpieteren op sla met lucht.
En bonus: geen jojo-effect want je voedt je spieren i.p.v. ze te laten verpieteren op sla met lucht.
π§ Slimme weetjes à la KATINKA:
- Koolhydraten zitten er amper in. Dus je kan dit helemaal aanvullen met rijst of wat aardappeltjes naar wens.
- Ei = eiwitten. Kaas = smaak. Buffalo = attitude.
- Geen cream cheese in huis? Pak magere roomkaas of Griekse yoghurt.
- Vervang kipfilet gerust door kippendijen (of wat er nog ligt in je diepvries van 2009 – geen oordeel).
π₯ Mijn serveertips?
- Combineer met een frisse salade (voor de crunch en het schuldgevoel)
- Of met wat geroosterde groenten en ovenaardappeltjes
- Of… eet het zo. Met een lepel. In bed. In je pyjama. Want vrijheid.
π¦ Mealprep bonus
- 4 porties = 4 dagen lunch.
- In de koelkast: tot 4 dagen goed.
- Opwarmen? 2 minuutjes in de microgolf.
- Werkt ook ijzersterk als “geen zin om te koken maar wil toch geen take-out” redmiddel.
π§‘ Conclusie?
Buffalo Chicken Bake = mijn nieuwe gezonde comfort hero.
Makkelijk. Pittig. Eiwitrijk.
En vooral: het voelt als cheaten, maar het is gewoon slim eten.
Makkelijk. Pittig. Eiwitrijk.
En vooral: het voelt als cheaten, maar het is gewoon slim eten.
π Zin in meer van dit soort recepten waar je lijf blij van wordt en je maag niet huilt?
Volg me op INSTA (www.instagram.com/westartenmaandag) voor meer Katinka-in-de-keuken-momentjes
Volg me op INSTA (www.instagram.com/westartenmaandag) voor meer Katinka-in-de-keuken-momentjes
0 Comments