Deze gezonde Spaanse courgette-omelet is het perfecte antwoord op: "Wat eet ik dat warm, simpel én voedzaam is?" 
Gemaakt met eieren, courgette, een beetje aardappel en ui – dus boordevol eiwitten, vezels en smaak. 
Deze 1-pan klassieker is makkelijk, snel klaar en past perfect in een gezond voedingsplan of mealprep routine. Bonus: hij smaakt ook heerlijk koud.

๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธ Spaanse Courgette-Omelet – Voor als je doet alsof je op vakantie bent (maar gewoon thuis bent in je jogging)

Soms heb ik van die dagen waarop ik iets warms wil eten, maar niet te veel wil nadenken.
En geen zin heb in kip nummer 18 van de week.
Dan is er maar één antwoord:
De Spaanse omelet.
Of zoals de Spanjaarden het noemen: tortilla de patatas – maar dan met een twist.
Geen bergen aardappelen of liters olie, gewoon een slimme, lichte versie met courgette én eiwit.
Simpel, voedzaam en... je kunt er een beetje mee showen. Want hij ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan (spoiler: dat deed je niet).

๐Ÿงพ Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • ๐Ÿฅ” 1 kleine aardappel (geschild, in blokjes)
  • ๐Ÿง… 1 kleine ui (fijngehakt)
  • ๐Ÿฅ’ ½ kleine courgette (in fijne plakjes)
  • ๐Ÿฅš 6 eieren
  • ๐Ÿซ’ 1 el olijfolie
  • ๐Ÿง‚ Zout & peper

๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿณ Hoe maak je ‘m?

  1. Verwarm de olie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  2. Voeg de aardappel en ui toe, bak zo’n 4 minuutjes tot ze een beetje zacht zijn (denk: “beetgaar maar niet mushy”).
  3. Gooi de courgette erbij en bak nog eens 4 minuten.
  4. Klop de eieren los in een kom, breng op smaak met zout en peper, en meng de groenten erdoor.
  5. Giet alles terug in de pan. Zorg dat het mooi verdeeld is. Zet het vuur laag.
  6. Laat 3 minuten rustig bakken, maak daarna voorzichtig de randen los.
  7. Na 8-10 minuten, tijd voor actie: leg een bord op de pan, draai de omelet om, en laat ‘m voorzichtig terug glijden.
  8. Bak de andere kant nog 5-6 minuten, tot alles goed gestold is.

๐Ÿฝ๏ธ Waarom dit gerecht briljant is:

  • Je hebt slechts 1 pan nodig en geen ovenstress.
  • Je krijgt goede koolhydraten (ja, een beetje aardappel mag!)
  • Courgette = extra vezels én volume (zonder extra kcal).
  • 6 eieren = flinke eiwitboost – perfect voor lunch of lichte avondmaaltijd.

๐Ÿ’ก Serveer met:

  • Een frisse salade met tomaat en komkommer
  • Of een dot Griekse yoghurt met citroen en dille
  • Of gewoon... zo, koud uit de pan, recht in je gezicht (no shame)

๐Ÿ“ฆ Mealprep-momentje:

Laat volledig afkoelen, snijd in punten en bewaar in de koelkast.
Goed voor 2 dagen lunch. Of 1 dag als je de “ik verdien dit gewoon” energie hebt.

GV = glutenvrij
ZV = zuivelvrij
HP = hoog proteine
PK = portie klaar (ideaal dus om op voorhand te maken)
V = vegetarisch

0 Comments

Leave a Comment